Zrelo doba može biti pravo vrijeme za strast

Mnoge žene u zreloj dobi kažu da se njihov seksualni život poboljšao s godinama. Jednom kada djeca odrastu i posao ne zahtijeva onoliko energije koliko je zahtijevao prije, parovi se mogu odmoriti i uživati jedni u drugima bez uobičajenih odvraćanja pažnje.

Uz malo kreativnosti i komunikacije i vaš se seksualni život može poboljšati. Pročitajte ovih nekoliko savjeta koje mogu koristiti svi parovi, bez obzira na dob.

Komunikacija

Kako se vaše tijelo mijenja s godinama, važno je komunicirati s partnerom o mišljenjima, osjećajima, strahovima i željama. Potaknite vašeg partnera da potpuno komunicira s vama. S poboljšanjem komunikacije osjećat ćete se bliže jedno drugom.

Također, ako želite probati nešto novo, razgovarajte o tome. Odraslo doba, kada imate više vremena i kada nemate nešto što vam odvraća pažnju, može biti vrijeme kreativnosti i strasti.

Maštovitost

U zreloj dobi možda nećete uživati u nekim pozama seksa kao što ste prije uživali, ali to ne znači da trebate odustati od aktivnosti koja vam pruža zadovoljstvo i osjećaj bliskosti s partnerom. Budite kreativni! Pokušajte različite poze i otkrijte jednu koja zadovoljava i vas i vašeg partnera.

Zdravo tijelo – zdrav seks

Ako redovno vježbate i jedete zdravu i balansiranu hranu, izgledat ćete i osjećati se bolje, što će se odraziti i na partnera. Zdravo tijelo također pomaže u uživanju u seksualnom životu, bez obzira na godine.

Držite voće i povrće visoko na vašoj listi prehrane i ograničite količinu alkohola. Previše pića može oštetiti i smanjiti seksualnu funkciju i kod muškaraca i kod žena.

Kod vašeg ljekara probajte sastaviti plan vježbanja i držite ga se. Istezanje, aerobik za srce i vježbe snage će vam pomoći da se osjećate boljim i poboljšate vašu izdržljivost i fleksibilnost.

Potražite pomoć

Lijekovi i bolesti mogu utjecati na seksualni život kod svih odraslih osoba. Ako imate pitanja o tome hoće li lijekovi utjecati na vaše seksualne mogućnosti, porazgovarajte s ljekarom.

Ako primijetite bilo kakve probleme, potražite pomoć što je prije moguće. Vaš ljekar može pomoći u tome da ostanete zdravi i aktivni sve dok ste spremni razgovarati o onom što vas muči.

Iskrenost

Probajte očekivanja i velike ciljeve ostaviti sa strane kako starite. Ako ste u mladosti uživali vrlo aktivan seksualni život, nema razloga da usporite s godinama, osim ako to ne želite. S druge strane, ako vas to ne uzbuđuje previše i želite se osjećati bližim s partnerom na neki drugi način, komunicirajte o željama i aktivnostima koje će vas učiniti bližima i u kojima ćete se oboje osjećati ugodno.

Pravi trenutak

Postoji li dio dana kada imate najviše energije? To je sjajno vrijeme za seks. Jutra su često vrlo dobar izbor ako ste se osvježili sa spavanjem, ali bilo koje vrijeme je dobro ako odgovara vama i vašem partneru.

S godinama bi seksualni život s partnerom mogao biti slabiji nego prije, ali osjećaj bliskosti i ljubav će još uvijek biti tu.