AQUA FIT ‐ Funkcionalna voda, japanska tehnologija – domaći proizvod

Funkcionalna voda AQUA FIT je jedinstven proizvod na tržištu BiH, ali i šire Regije.  Radi se o dijetetskom suplementu (dodatku prehrani) proizvedenom na bazi kvalitetne izvorske vode sa dodatkom Lura Lina (LuraLean), biljnog vlakna koje se dobija ekstrakcijom i višestrukim prečišćavajem korjena biljke Amorfofalus konjak (Amorphophallus konjak japonica, K.Koch).

Lura Lin je proizvod japanske firme Šimizu (Shimizu koja ima tradiciju dugu 300 godina u gajenju biljaka i proizvodnji biljnih ekstrakata u strogo kontrolisanim uslovima. Proizvodnja se obavlja u Shimizu‐ovim fabrikama u Japanu gdje se na kvalitet i čistoću Lura Lina obraća maksimalna pažnja.

Lura Lin je najčistija koncentrovana frakcija glukomanana (glucomannan), po hemijskom sastavu je polisaharid (polysaccharide glucomannan). To je, istovremeno, biljno vlakno ‐ prirodna supstanca sa najvećom poznatom molekularnom masom ‐ od preko 2.000.000 daltona.

Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji molekularnog slaganja, Lura Lin ima superiorne osobine u odnosu na sva druga biljna vlakna time što najjače apsorbuje holesterol i trigliceride iz organizma a da pritom ne izvlači minerale i vitamine. Ono što ga još razlikuje od drugih vlakna je potpuno prirodno porijeklo i način dobijanja, do deset puta jače dejstvo u odnosu na trenutno najraširenija vlakna na svijetu, kao i odsustvo bilo kakvih alergijskih reakcija.

Dijetska vlakna su jedine materije koje se ne razgrađuju i ne probavljaju ljudskim probavnim enzimima, prolaze kroz čitav probavni trakt i dosežu do debelog crijeva odakle se zlučuju iz organizma.

etiketa

Postoje dvije vrste dijetetskih vlakana – netopiva u vodi i topiva. Netopiva vlakna stvaraju grub osjećaj u ustima a nalaze u mekinjama, žitaricama, povrću koje se koristi za salatu i mahunarkama. Ona apsorbuju vodu i povećavaju volumen u crijevima što povoljno utiče na rad crijeva.

Topiva vlakna u vodi stvaraju glatki gel. Ima ih u nekim vrstama slatkog krompira i u morskim algama. Nastali gel sprječava povećanje nivoa šećera u krvi i holesterola te usporava apsorpciju u tankom crijevu.

Lura Lin je patentiran u 37 zemalja svijeta i njegova dejstva su dokazana u preko 100 kliničkih studija širom Japana, EU, SAD, Rusije i Kanade, od kojih se posebno izdvajaju 14 temeljnih medicinskih ispitivanja rađenih u najpoznatijim svjetskim klinikama.

EFSA (Evropska agencija za sigurnost hrane) je potvrdila učinkovitost Lura Lina na zdravlje ljudi i odobrila ga za upotrebu u zemljama EU.

Prirodna izvorska voda, od koje se pravi AQUA FIT, crpi se iz izvora “Stari Djedovac” na planini Konjuh u Kladnju, o čijem postojanju datiraju podaci još iz otomanske ere. Sama voda je višestruko nagrađivana zlatnim i srebrnim medaljama za kvalitet proizvoda na domaćim i internacionalnim sajmovima.

Posebnom metodom proizvodnje, u strogo kontrolisanim uslovima, jedinjenjem Lura Lina i kvalitetne prirodne izvorske vode, dobija se funkcionalna voda AQUA FIT koja ima jedinstvene zdravstvene efekte.

Institut za farmakologiju, kliničku farmakologiju i toksikologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu je potvrdio zdravstvene efekte AQUA FIT o čemu je izdao i zvanično Mišljenje te svrstao AQUA FIT u kategoriju dodataka prehrani ‐ dijetetskih suplemenata.

Ministarstvo zdravstva FBiH je u oktobru 2013 godine, na osnovu obimne, naučne i stručne dokumentacije izdalo rješenje kojim je odobrena proizvodnja i stavljanje u promet funkcionalne vode AQUA FIT sa namjenom regulisanja tjelesne težine, nivoa holesterola i šećera u krvi.

Prednosti funkcionalne vode AQUA FIT
– Smanjuje tjelesnu težinu (prosječno od 1 – 2,4 kg za 4 sedmice pri uzimanju 1g Lura Lina po obroku);
– Reguliše varenje izbacivanjem suvišnih masti i pospješuje crijevnu mikrofloru;
– Smanjuje holesterol i glikemijski indeks hrane (hrana se sporije pretvara u glukozu), smanjuje trigliceride
i nivo šećera u krvi;
– Omogućuje bolje pražnjenje crijeva;
– Ne vezuje minerale i vitamine;
– Pomaže u detoksikaciji organizma;
– Poboljšava opšti imunitet organizma.
Šta to izdvaja funkcionalnu vodu od ostalih dijetetskih suplemenata?
–  Jedinstven proizvod na tržištu Regiona;
– Proizveden na bazi kvalitetne prirodne izvorske vode
– Sugerisan kao zdrav proizvod;
– Inovativan;
– Konkurentan;
– Dostupan proizvod na tržištu;
– Najbolji izbor za zdavlje i ljepotu organizma.
Uzimanje AQUA FIT se preporučuje:
• kao bezbjedan, prirodan i efikasan način regulisanja tjelesne težine;
• kao pomoć u održavanju zdravih nivoa holesterola;
• kao pomoć u smanjenju šećera u krvi i regulisanju GI;
• za olakšavanje pražnjenja crijeva i regulisanje stolice te prevenciju bolesti debelog crijeva;
• kao pomoć kod postojanja hemoroida;
• kao pomoć u otklanjanju uzroka nastanka  i samih akni (bubuljica, prištića);
• kao pomoć u detoksikaciji organizma.

U 2013 godini, još u fazi testne proizvodnje AQUA FIT je predstvljena na tematskoj konferenciji o LuraLean‐u i
proizvodima zasnovanim na tom biljnom vlaknu, održanom na Ekonomskom fakultetu u Beogradu uz prisustvo
eminentnih stručnjaka iz oblasti farmakologije te predstavnika proizvođača tog vlakna, japanske kompanije
SHIMIZU, predstavnika švicarske firme STRAGEN Consumer Helth koja je zastupnik LuraLina za EU, predstavnika
Active SEE Project iz Beograda, predstavnika ambasade Japana u Srbiji, distributera hrane i pića, predstavnika
vodećih veledrogerija, te predstavnika medija.
U maju ove godine, AQUA FIT je predstavljena i na sajmu Vitafuds Evropa (VITAFOODS Europe) u Ženevi,
Švicarska, kao jedini takav proizvod na evropskom kontinentu.
Info fajlovi o AQUA FIT i njenim svojstvima, prednostima i benefitima u odnosu na druge dijetetske suplemente,
mogu se pronaći na sajtu www.aqua‐fit.biz.